Extra maatregelen Brabant: Grote impact

Foto: Redactie
10 maart 2020, 16:31
Verlopen

REGIO - Grote evenementen worden verboden, scholen worden opgeroepen meer in te zetten op opvang van kinderen i.p.v. het geven van het onderwijs en sociale terughoudendheid is van groot belang. De gezamenlijke Veiligheidsregio's kiezen voor een eenduidige aanpak voor heel Brabant.

“Het is balanceren op een koord, enerzijds de sociale impact is afgewogen en anderzijds de gezondheidsrisico’s. Ga even geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten. Alles om te voorkomen dat er nieuwe besmettingen plaatsvinden”, aldus een woordvoerder.

Alle grote evenementen als betaalde voetbalwedstrijden, festivals, concerten en carnavalsoptochten worden verboden. Lopende evenementen worden per direct gestopt. De vitale infrastructuur moet worden beschermd, het risico is te groot dat er veel mensen uitvallen in de zorg, overheden en hulpdiensten. Brabant gaat niet op slot maar de maatregelen zijn vergaand. Het beroep op de eigen verantwoording word ook gedaan: “Realiseer je als je in het weekend uitgaat het dan niet passend is om ook bij je ouders of grootouders op bezoek te gaan.” Ook organisaties van kleinere evenementen worden gevraagd goed na te denken over het al dan niet cancellen van het evenement.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl