IMS Voltena Dames 1 verliest

Foto: Ruud Montagne
10 maart 2020, 18:09
Verlopen

WERKENDAM - Uit bij tegenstander Laudame Financials VCN Dames 1 bleven alle sets en alle punten achter in Capelle a.d. IJssel. 3-0 voor de tegenstander.

IMS Voltena Dames 1, een team met een smalle basis, maar vol ambitie. Ook na deze wedstrijd een trotse top drie positie op de ranglijst. Aan deze smalle basis ontbrak alleskunner Raïsa Schoon, dit jaar op de belangrijke positie als spelverdeler. Zij werd opgeroepen voor een trainingsstage bij Beach Team Nederland. We hebben zowel de bond als VCN gevraagd of het mogelijk was om de wedstrijd te verzetten, maar beide verzoeken werden helaas niet gehonoreerd. Heel jammer voor het team en voor het publiek, zij kwamen kijken naar een wedstrijd die geen wedstrijd was.

Het blijft een vurige wens om zaal- en beachprogramma’s beter op elkaar af te stemmen, zeker in het geval van Voltena. Zou de volleybalsport niet veel groter kunnen worden als spelers geen keuzes hoeven te maken en zo lang mogelijk zaal en beach kunnen combineren? En zou de kwaliteit van de Nederlandse competitie hiermee niet ook een grote stap voorwaarts kunnen maken? Stof tot nadenken voor bondsraadsleden en beleidsmakers.

Daar waar veel coaches enorm zouden balen dat een belangrijke speler er niet is gunt trainer coach Johan van Vliet Raïsa haar succes en wil haar ontwikkeling niet in de weg staan. Hij was na afloop trots op zijn meiden. Het begeleidingsteam en haar teamgenoten kennen haar waarde voor het team, maar gebruikten dit niet als excuus. Zij realiseerden zich dat dit resultaat nooit alleen ligt aan de afwezigheid van één speelster en zijn kritisch op zichzelf. Al deze zaken zijn winst, en is deze winst niet veel belangrijker dan die twee cijfers met dat streepje ertussen?

De eerstvolgende wedstrijd speelt IMS Voltena Dames 1 thuis in sporthal De Crosser in Werkendam. De nummer 1 van de ranglijst, Vocasa Dames 1 uit Nijmegen komt op bezoek. A.s. zaterdag om 19.00 uur klinkt het beginsignaal.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl