Vondst eerste kievitsei Land van Altena

Foto: Altenatuur
12 maart 2020, 21:38
Verlopen

VEEN - De vondst van het eerste kievitsei is op donderdagmiddag 12 maart in het Land van Altena een feit geworden. Jan Honcoop uit Veen was de gelukkige vinder.

Hij vond het nest op een hoger gelegen perceel achter de Zwaansheuvel in Veen. Ondanks de natte weersomstandigheden is het dit jaar precies een week eerder dan vorig jaar. Zodra het weer verbetert, gaan de ruim 80 vrijwilligers de komende weken de akkers en weilanden op om de nesten van kievit en scholekster te zoeken.

In samenwerking met boeren en loonwerkers worden de nesten beschermd tegen de noodzakelijke werkzaamheden. Ook interesse om mee te zoeken en mooie ervaringen op te doen? Neem dan contact op met Len Bruining van Altenatuur. Je bent harte welkom.

In het radioprogramma A-Magazine van zaterdag 14 maart sprak Michel Pruijmboom met Henk van Diest van Altenatuur:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl