Aantal besmettingen in Altena stijgt naar 8

Foto: RIVM
13 maart 2020, 14:07
Verlopen

ALTENA - Op basis van de meest recente cijfers zijn er 3 nieuwe gevallen van besmettingen met COVID-19, het coronavirus, bekend in de gemeente Altena.

Omwille van de privacy worden er geen woonplaatsen bekend gemaakt. Op vrijdag zijn 190 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 804 in Nederland. Van de bevestigde personen werken er 179 in de zorg; zij worden vaker dan andere groepen getest.

Er zijn sinds vrijdag 5 nieuwe patiënten overleden aan COVID-19. Dit betrof in alle gevallen oudere patiënten met onderliggend lijden. In totaal zijn er nu 10 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 115 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl