Dilemma voor Oranjevereniging Almkerk

Foto: Archief OV Almkerk
13 maart 2020, 13:57
Verlopen

ALMKERK - Het bestuur van Oranjevereniginig Almkerk is bijeen geweest om te bekijken hoe zij om kunnen gaan met de maatregelen rondom het coronavirus en een weloverwogen beslissing te nemen.

Het tentjesfeest in Almkerk is misschien wel een van de bijzonderste evenementen van de regio. Al ver van tevoren zijn het de maar liefst 11 buurtverenigingen die groots willen uitpakken en al druk aan het bouwen zijn. Een spektakel waar door het hele dorp lang naartoe leeft. Door de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus ziet het bestuur zich voor een uitdaging gesteld, want kan het allemaal wel doorgaan?

Een definitieve beslissing zal uiteindelijk begin april worden genomen waarbij steeds de landelijke richtlijnen van het RIVM en andere overheidsinstanties zullen worden gevolgd. Met de huidige richtlijnen kunnen de voorbereidingen in principe gewoon door gaan, echter strookt dit niet met het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te beperken. Het bestuur adviseert de werkgroepen het buurtoverleg zoveel mogelijk uit te stellen en de bouwwerkzaamheden te beperken.

Voorzitter Wilbert van Steenis: “Mocht je toch overwegen om diverse activiteiten door te laten gaan, volg dan wel de richtlijnen van het RIVM, of andere overheidsinstanties, hierin. Het bestuur denkt in scenario’s waarbij het horrorscenario van het niet doorgaan heel reëel is. Stel dat het tentjes/bevrijdingsfeest dit jaar niet doorgaat dan willen wij een voorstel doen om het naar 2021 te verplaatsen, in dat jaar bestaat de Oranjevereniging namelijk 100 jaar.”

In het radioprogramma A-Magazine van zaterdag 14 maart sprak Gerrit de Joode met Wilbert van Steenis:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl