Scholen, horeca en sportclubs dicht

Foto: Pixabay
15 maart 2020, 17:50
Verlopen

REGIO - Na overleg van het kabinet is zondag 15 maart besloten dat de maatregelen om het coronavirus te bestrijden worden uitgebreid. Aanvullende maatregelen zijn dat scholen, horeca en sportclubs sluiten.

Deze maatregelen werden bekend gemaakt tijdens een persconferentie van Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Voor kinderen waarvan ouders een vitaal beroep uitoefenen, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, blijven de scholen open. De gemeente Altena telt 29 basisscholen, 4 scholen voor voortgezet onderwijs en 1 school in het beroepsonderwijs. Deze zijn dus tot minstens 6 april gesloten. Komende week komen er aanvullende adviezen over het vervolg van het onderwijs voor bijvoorbeeld examenleerlingen. Ook zal er in de provincie Noord-Brabant onderzoek gedaan worden naar het besmettingsgevaar bij kinderen.

Ook de horeca gaat op slot, zo moeten eet- en drinkgelegenheden hun deuren sluiten. Deze maatregel is genomen omdat mensen toch terrassen en restaurants opzochten. Altena telt ook vele sportverenigingen, zij zullen ook hun deuren moeten sluiten tot minstens 6 april.

Ook de nu genomen besluiten worden genomen op advies van het RIVM en medische experts. Daarnaast voegde minister Bruno Bruins toe dat mensen in het dagelijks leven gepaste afstand moeten houden, bijvoorbeeld in supermarkten. Hierbij wordt uitgegaan van 1,5 meter afstand. Ook werd nogmaals benadrukt dat hamsteren van boodschappen niet nodig is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl