Tien besmettingen van coronavirus in Altena

Foto: PIXABAY
15 maart 2020, 14:34
Verlopen

ALTENA - Op basis van de meest recente cijfers is er een tiende besmetting met COVID-19, het coronavirus, bekend in de gemeente Altena. Omwille van de privacy worden er geen woonplaatsen bekend gemaakt.

Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er nu 176 nieuwe mensen positief getest met COVID-19 in Nederland, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1135. In totaal zijn er nu 20 mensen overleden aan het virus. Sinds gisteren zijn 8 patiënten overleden aan COVID-19 in de leeftijd van 59 tot 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend gezondheidsproblemen. In totaal zijn 162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De GGD gaat er vanuit dat er in Nederland zo’n 6000 besmettingen zijn. Dat stelde woordvoerder Sjaak de Gouw in het radioprogramma ‘NOS met het oog op morgen’. Dit cijfer is veel hoger dan dat van het RIVM, dat komt omdat mensen met milde klachten sinds donderdag niet meer worden getest.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl