Burgemeester: “Hoe de komende weken eruit zien, weet niemand”

Foto: Gemeente Altena
17 maart 2020, 11:13
Verlopen

ALTENA - Na overleg van het kabinet is zondag 15 maart besloten dat de maatregelen om het coronavirus te bestrijden worden uitgebreid. Aanvullende maatregelen zijn dat scholen, horeca en sportclubs hun deuren sluiten.

Altena TV sprak met burgemeester Egbert Lichtenberg over de huidige situatie in de gemeente Altena. “Net als vele Nederlanders zat ik aan de buis gekluisterd om het nieuws tot mij te nemen”, aldus de burgemeester. “Vervolgens startte de vele telefoongesprekken met de veiligheidsregio over de verdere inkleuring.” De gemeente Altena blijft in overleg met scholen en kinderopvangcentra over de komende periode. “Mochten zij van ons iets nodig hebben, dan zijn wij er voor hen om dit goed te kunnen blijven doen.”

Burgemeester Lichtenberg roept daarnaast aan alle inwoners op om zich te houden aan de hygiëne voorschriften en roept  op dat mensen in het dagelijks leven gepaste afstand moeten houden. Uiteraard neemt de gemeente Altena ook hierin haar verantwoordelijkheid om de publieke diensten en bijeenkomsten anders te organiseren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl