Pleidooi VVD Altena voor uitstel van gemeentebelastingen

Foto: Archief
19 maart 2020, 16:46
Verlopen

ALTENA - Namens de VVD-fractie Altena vraagt raadslid Robert van Dijk aan het college van Altena in deze ‘uitzonderlijke situatie’ uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen voor de lokale ondernemers, die te lijden hebben onder de noodmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

De VVD vindt het noodzakelijk dat ondernemers in de gemeente Altena, die door alle maatregelen in zwaar weer zijn gekomen, geholpen moeten worden. Landelijk worden er al maatregelen getroffen om ondernemers te helpen en om te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen. Alleen die maatregelen zijn niet genoeg. Ook als lokale overheid is het belangrijk om te kijken wat we voor onze ondernemers kunnen betekenen, zodat ze niet failliet gaan.

De afgelopen maand zijn bij de ondernemers de lokale belastingaanslagen op de mat gevallen. Ondernemers hebben nu vooral problemen met liquiditeit. Ondernemers kunnen onder omstandigheden uitstel van BTW en andere belastingen krijgen. Het zou ook enorm helpen als ondernemers uitstel van de gemeente van deze belastingen krijgen, zodat deze geen hap nemen uit hun krappe liquiditeit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl