Bevrijding/Tentjesfeest Almkerk geheel afgelast

Foto: Archief
21 maart 2020, 07:15
Verlopen

ALMKERK - De ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus volgen zich razendsnel op. Oranjevereniging Almkerk heeft moeten besluiten alle activiteiten af te gelasten.

Het 5-jaarlijkse evenement trekt altijd veel bezoekers en het hele dorp zet de schouders onder dit evenement. Ondanks dat de voorbereidingen reeds gestart waren, heeft het bestuur dit moeilijke besluit moeten nemen. Voorzitter Wilbert van Steenis: “Wij merken en horen dat er steeds meer onrust ontstaat en vragen naar boven komen bij de buurten en dorpsbewoners. Hierdoor zijn wij van mening niet meer te kunnen wachten tot onze streefdatum van begin april om duidelijkheid te geven.”

Hij vervolgt: “Ondanks dat onze saamhorigheid, tolerantie en acceptatie hoog ligt in ons dorp, zijn wij er ons zeer van bewust dat het coronavirus veel impact heeft op alles en iedereen en het niet meer acceptabel en verantwoord is om de bouwwerkzaamheden en verdere voorbereidingen doorgaan te laten gaan en in redelijkheid ook geen juist moment is voor een uitbundig feest. Alles overziend en rekening houdend met alle adviezen, verwachtingen en de impact voor ons allemaal, zien wij als bestuur geen andere mogelijkheid dan alles af te gelasten.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl