Corona-actie van HartenBrigade hartverwarmend

Foto: Redactie
24 maart 2020, 19:26
Verlopen

GIESSEN / ALTENA - Het coronavirus heeft ook Altena geraakt wat voor Nicolette van Andel van de HartenBrigade, onderdeel van Trema Welzijn, de aanleiding gaf om een corona hulpactie te organiseren.

Het doel van de actie was snel duidelijk: Mensen helpen met een warm gebaar die door de coronacrisis langdurig aan huis gebonden zijn. Met een eerste oproep om vrijwilligers te werven om de actie vorm te geven, bleek het draagvlak groot. Binnen 24 uur hadden 35 mensen zich aangemeld. In 3 verschillende groepen; het kookteam, bezorgers en een pool van mensen die kaartjes schrijven en ook telefoontjes plegen liep de organisatie al snel als een geoliede machine.

Direct kwamen ook de giften op gang van particulieren en bedrijven die zich belangeloos inzetten voor de hulp aan mensen die dat op dit moment zo hard nodig hebben. Ook ontstond er een vruchtbare samenwerking met ‘de helpende handen’ van de VEG de Burcht. Diverse lokale bloemenleveranciers geven extra kleur aan de actie door eveneens belangeloos mooie bloemen ter beschikking te stellen voor de hulpvragers.

Inmiddels is er reeds 250 liter soep gekookt door Iris, welke als rots in de branding de nieuwe vrijwilligers een warm welkom geeft en met het team van 13 personen voor de dagelijkse gang van zaken in de keuken zorgt en elke dag een beetje meer bijzonder maakt. Hiermee zijn dan ook al ruim 250 inwoners van Altena blij gemaakt met deze letterlijke warme boodschap van de HartenBrigade en er zullen er nog vele volgen.

Nicolette vervolgt: “De actie gaat als een lopend vuurtje rond onder vele oudere inwoners in Altena, wordt massaal gedeeld op social media en ook vele (klein)kinderen dragen hun ouders of grootouders aan. Door de warme gesprekken die ontstaan verwachten we dat er ook veel nieuwe hulpvragen komen welke worden uitgezet binnen de teams van Trema Welzijn. Het is waardevol om te merken dat we ook in deze moeilijke tijden daadwerkelijk het verschil kunnen maken.”

Wenst u de actie ook te steunen? Iedere bijdrage is van harte welkom op het rekeningnummer NL23RABO0131962418 t.n.v. Stichting Trema Welzijn, t.a.v. HartenBrigade corona hulp. Voor meer informatie neemt u contact op met de HartenBrigade.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl