Stalker in Hank dreigt met verspreiding van coronavirus

Foto: Redactie
25 maart 2020, 12:40
Verlopen

HANK - In Hank worden al een paar weken dreigementen geuit naar inwoners, onder andere in een coronahulp WhatsApp-groep.

De dreigementen komen van iemand die zich ‘Thomas’ noemt. Hij claimt besmet te zijn met corona. De dreigementen luiden als volgt: “Ik ga lekker hoesten op alles en iedereen in de Jumbo”. Ook haalt hij gebeurtenissen in Hank uit het verleden aan zoals de in brand gestoken plantenbakken en kledingcontainer. “Ook had ik de kledingcontainer en de plantenbakken in de fik gestoken.”

“Het is een gestoord iemand die zo snel mogelijk bij ons uit de samenleving moet”, zo stelt Louis de Bot. Zelf is De Bot een van de eerste slachtoffers. Hij wordt sinds 6 weken bedreigd. Zo ontving De Bot half februari een poster van een man in een nazi-uniform, met daarop zijn hoofd erop gefotoshopt. Via WhatsApp weet de dader hem ook te vinden. Met diverse bedreigingen zit de schrik er flink in. Zo dreigt de dader: “Kijk uit, er hangt morgen een granaat aan je deur of nog het ergste, ik ga de kelen van je kleinkinderen doorsnijden.”

De Bot heeft inmiddels rondom zijn huis een alarminstallatie laten plaatsen met camera’s. Daarmee is de vermoedelijke dader ook al vastgelegd toen hij de poster door de brievenbus deed. De beelden zijn bij de politie, maar volgens De Bot gebeurt daar voor zijn gevoel te weinig mee.

De supermarkt in het dorp lijkt met dezelfde dader te maken te hebben. “Naast mijn daden van de hakenkruizen op de Jumbo, zal ik op bijna alle producten in de Jumbo sporen uit mijn neus en keel achterlaten.” Ook werd er eerder een bommelding gedaan aan het adres van de supermarkt. Over de dreigementen aan het adres van de supermarkt, wil de eigenaar nu nog geen mededelingen doen.

De politie doet geen mededelingen over lopende zaken. “We zijn inderdaad op de hoogte van deze bedreigingen en de aangiftes, er loopt dan ook een onderzoek naar. Inhoudelijk kunnen wij hier niets over zeggen, maar uiteraard nemen we de zaak zeer serieus. We roepen inwoners van Hank dan ook op om verdachte situaties of eventuele informatie die ons kan helpen in het onder zoek altijd te melden”, aldus Malou Joosten van de Politie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl