Burgemeester Lichtenberg: “Het coronavirus raakt iedere kern”

Foto: Redactie
26 maart 2020, 10:10
Verlopen

ALTENA - "Het coronavirus heeft een grote impact op de samenleving en raakt inmiddels iedereen", aldus burgemeester Lichtenberg van de gemeente Altena.

Iedereen heeft inmiddels in de dagelijkse praktijk te maken met de gevolgen van het virus. Evenementen zijn afgelast, de scholen zijn gestopt en de eindexamen zijn afgelast. Het aantal besmettingen in Altena is gestegen tot boven de dertig en raakt iedere kern. Men moet vooral niet gaan denken dat de eigen kern relatief veilig is. De gemeente bekijkt momenteel wat de impact is van het afgelasten van alle evenementen en gaat ook contact leggen met de diverse verenigingen en stichtingen om te kijken waar ze kunnen helpen.

“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich vrijwillig inzetten om andere te helpen. Ik juich dit soort initiatieven van harte toe.” Lichtenberg verwacht niet dat het in Altena noodzakelijk gaat zijn om te handhaven op de richtlijnen maar heeft deze mogelijkheid wel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl