Gemeente Altena wil meer officiële zwemlocaties in natuurwater

Foto: Archief
26 maart 2020, 18:50
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena beschikt naast zwembaden ook over zwemlocaties in natuurwater. De strandjes aan de Afgedamde Maas in Andel, Rijswijk en de Wijkse Bol zijn nog niet als zwemlocaties officieel aangewezen door de Provincie.

De gemeente wil graag deze locaties alsnog laten aanwijzen als officieel zwemwater. Aanwijzing is van belang om controle te hebben op de kwaliteit van het water en de veiligheid van de zwemmer. Het doorlopen van het zwemwaterprotocol is om die reden door de gemeente in gang gezet. Rijkswaterstaat en Omgevingsdienst nemen eind dit jaar een beslissing over de officiële aanwijzing.

Aan de hand van de zwemwatergegevens van de proefmonitoring en het zwemwaterprofiel zal Rijkswaterstaat in samenspraak met de Omgevingsdienst beoordelen of de potentiële zwemlocaties al dan niet in aanmerking komen voor toekenning van de functie zwemwater.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl