Coronavirus brengt Goede Vrijdag kerkdienst online

Foto: Pixabay
28 maart 2020, 06:24
Verlopen

WOUDRICHEM - De uitbraak van het coronavirus grijpt diep in op het maatschappelijk leven in binnen- en buitenland.

Maatregelen van overheidswege opgelegd, adviezen van artsen en wetenschappers en verstandige redenering met het gezond verstand van burgers zijn er allemaal op gericht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan of tenminste tot een minimum te beperken. Je hoeft nog niet zelf ziek te zijn om toch al ergens het coronavirus te kunnen hebben opgepikt en het aan weer anderen te kunnen doorgeven. Wie nu sociale afstand serieus neemt en het risico op het oppikken en zelf verder verspreiden tot een minimum beperkt, zal over enkele weken – zonder het zelf te weten – ernstige ziektegevallen en zelfs overlijdens blijken te hebben voorkomen. Veel kerken hebben dan ook kun kerkdiensten afgelast, zodat kerkbezoekers geen onbedoelde virusverspreiders kunnen worden.

De Paastijd is een hoogtepunt in de christelijke traditie. En in moeilijke tijden zoeken mensen elkaar graag op om zorgen en hoop te delen. Het niet doorgaan van kerkelijke vieringen, vooral ook in de Paastijd, kan dan ook door veel mensen als een groot gemis worden ervaren.

In de parochiekern Woudrichem van de Sint-Elisabethparochie wordt traditiegetrouw door de groep Woord- en Gebedsdiensten op Goede Vrijdag een eigentijdse viering gehouden waarin leken voorgaan. Nu kerkelijke samenkomsten afgelast zijn, is er vanuit de parochiekern Woudrichem het creatieve initiatief genomen om de Kruiswegviering van Goede Vrijdag online aan te bieden. Ieder die wil kan via computer, notebook, tablet of mobieltje de viering mee beleven die anders gewoon in de Woudrichemse Sint Johannes Nepomucenuskerk zou zijn gehouden. In de viering worden schilderijen van de Gorinchemse kunstenaar Joeke Knijft getoond. De online Kruiswegviering kan op Goede Vrijdag, 10 april 2020 vanaf 14.00 uur worden bekeken op het YouTube kanaal Natuurlijkbeter via de link https://bit.ly/3bhfqca.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl