Uitkering voor zelfstandigen aanvragen

Foto: Gemeente Altena
28 maart 2020, 13:29
Verlopen

ALTENA - Vanaf maandag 30 maart, 12.00 uur kunt u online een een aanvraag doen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo).

Met de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) helpt de overheid ondernemers de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Vanaf maandag 30 maart 12.00 uur tot en met 31 mei 2020 kunt u op www.gemeentealtena.nl/zzp een aanvraag doen. U hoeft de uitkering dus niet direct aan te vragen. De uitkering kan met terugwerkende kracht tot 1 maart 2020 worden aangevraagd.

De uitkering voor inkomensondersteuning telt mee voor het verzamelinkomen van 2020 en de inkomensafhankelijke toeslag, bijvoorbeeld de huurtoeslag. Op het aanvraagformulier moet u aangegeven hoe hoog uw inkomen is dat u in de maanden maart, april en mei 2020 verwacht te ontvangen. De gemeente Altena controleert achteraf hoe hoog uw inkomen daadwerkelijk geweest is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl