Coronacrisis raakt iedereen, gemeente Altena staat klaar

Foto: Archief
1 april 2020, 21:10
Verlopen

ALTENA - Ook bedrijven en ZZP'ers worden geraakt door de maatregelen omtrent het coronavirus. Er zijn al ruim 600 aanvragen voor bijstand ingediend bij de gemeente Altena.

Wethouder Matthijs van Oosten spreekt ook van een economische crisis nadat is berekend dat de economie 7% zal krimpen. Voor veel mensen is het ook onzeker of ze het werk wat ze doen ook kunnen blijven doen. Voor veel ZZP’ers is het werk daadwerkelijk stil gevallen. Het college heeft besloten een aantal maatregelen te nemen om ondernemers en organisaties extra te ondersteunen. Deze maatregelen komen boven op de maatregelen die de landelijke overheid heeft genomen om onder meer bedrijven te helpen in deze moeilijke periode. Ondernemers vinden meer informatie op www.gemeentealtena.nl/ondernemen.

Aanvullende maatregel in Altena: Broodnood regeling voor ondernemers en particulieren Ondernemers die een aanvraag voor de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) doen, maar in acute broodnood verkeren, kunnen hier een voorschot voor krijgen. Dit voorschot wordt verrekend met de uiteindelijke aanvraag voor de Tozo. Ook inwoners met een uitkering die in acute geldnood komen en dus geen geld voor eten en drinken, kunnen een voorschot aanvragen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl