Burgemeester samen met BOA de straat op

Foto: Redactie
3 april 2020, 22:18
Verlopen

WIJK EN AALBURG/ANDEL - Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena ging samen met een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) op vrijdag 3 april de straat op.

Na ongeveer 100 dagen in zijn ambt als burgemeester kan Lichtenberg door de maatregelen rondom het coronavirus een zeer groot gedeelte van zijn geplande aanwezigheid bij evenementen en activiteiten niet bijwonen. Lichtenberg is een burgemeester die graag tussen de inwoners staat. Op vrijdag 3 april trok hij samen met een van de bijzondere opsporingsambtenaren de gemeente in om zicht te laten informeren over de stand van zaken.

Naast diverse wijken in Wijk en Aalburg bezocht Lichtenberg ook de weekmarkt in Andel. “Mensen in Altena gedragen zich voor bijna 100 procent goed. Blijf dat ook gewoon doen. De maatregelen in acht nemen is en blijft belangrijk.” Handhaving op de geldende maatregelen is mogelijk, maar vooralsnog niet noodzakelijk. Wel hebben enkele inwoners van Altena een waarschuwing ontvangen. De BOA’s zullen zichtbaar op straat aanwezig zijn en ook bereikbaar voor mogelijke meldingen en informatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl