21 patiënten uit Altena in het ziekenhuis

Foto: RIVM
4 april 2020, 07:18
Verlopen

ALTENA - Op basis van de cijfers van het RIVM van vrijdag 3 april is het aantal coronapatiënten in de provincie Noord-Brabant weer gedaald. In de gemeente Altena zijn meer dan 20 mensen overleden door het virus.

In heel Nederland zijn bijna 16.000 mensen positief getest op COVID-18, het coronavirus. Er zijn ongeveer 1.500 mensen bezweken aan de ziekte. Het aantal nieuwe coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen blijft verder afnemen. In totaal liggen er in Brabant op dit moment zo’n 500 mensen in het ziekenhuis. Dat aantal neemt haast niet toe. In de afgelopen 24 uur werden ruim 100 patiënten uit de Brabantse ziekenhuizen ontslagen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl