Nichtjes zingen bij zorginstellingen

Foto: Redactie
7 april 2020, 20:52
Verlopen

SLEEUWIJK - Komende week staat voor Sabine, Julia en Noa Bakker in het teken van heel veel zingen. De drie nichtjes uit Sleeuwijk bezoeken diverse zorginstellingen binnen en buiten de gemeente Altena om voor de bewoners te zingen.

“Als er iets is wat verbindt, is het wel muziek”, vertelt Sabine. “In deze vreemde tijd, waarin veel mensen toch een stuk eenzamer zijn dan normaal, willen we hen in de aanloop naar Pasen iets geven om naar uit te kijken.” Het drietal heeft diverse liedjes ingestudeerd, van ABBA tot Wim Sonneveld, van alles komt voorbij en wordt driestemming gezongen.

Natuurlijk houden zij hierbij gepaste afstand, met behulp van een goede muziekinstallatie zingen zij in bijvoorbeeld de tuin van de instelling. Hun actie is gekoppeld aan de landelijke actie van Robin van Beek van Vocal Center, een grote zangschool die door heel Nederland locaties heeft. Zijn streven is om in het paasweekend honderd concerten voor zorginstellingen te geven en nog eens tweehonderd tot het einde van de coronatijd. Om dit mogelijk te maken heeft hij een crowdfundingsactie opgestart om de onkosten van de optredens te dekken. Wordt u hier enthousiast van en kent u een zorginstelling die het drietal een plezier zou kunnen doen met een optreden? Neem dan contact op via info@sabinebakkermusic.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl