Geen verbod voor motorrijders en wielrenners in Altena

Foto: Redactie
10 april 2020, 14:24
Verlopen

ALTENA - Er komt op voorhand geen verbod om motorrijders en wielrenners dit paasweekend weg te houden van bepaalde wegen en toeristische plekken binnen de gemeente Altena.

Mochten zij er toch massaal op uit trekken, dan kan alsnog bekeken worden of bepaalde gebieden kunnen worden gesloten, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten. Afgelopen weekend zorgden motors en wielrenfietsen op verschillende plaatsen voor overlast, omdat zij er massaal op uit trokken. Wandelaars en andere fietsers kwamen daardoor in de verdrukking en konden zo geen anderhalve meter afstand van elkaar bewaren.

Burgemeester Egbert Lichtenberg heeft de bevoegdheid om plekken in Altena te sluiten als daar te veel mensen samenkomen. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen die zich niet aan de regels houden riskeren een boete, al zijn die in Altena nog niet uitgedeeld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl