Oerlemans Packaging schenkt 5.000 medische schorten

Foto: Peter Vos
10 april 2020, 14:45
Verlopen

GENDEREN/GIESSEN - In de strijd tegen het coronavirus ontstaan innovaties, die op een waardevolle manier snel kunnen worden ingezet voor de medische sector. Er is op dit moment een nijpend tekort aan kwalitatief beschermingsmateriaal voor de mensen die aan de frontlinie staan.

De Oerlemans Packaging Group heeft binnen tien dagen een medisch schort ontwikkeld waardoor het zorgpersoneel makkelijker en veiliger kan werken. De eerste 5.000 exemplaren uit de productie schenkt het bedrijf aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Eind maart kwam er vanuit de staf van het ziekenhuis een prangende vraag over de zoektocht naar geschikte medische schorten, waarbij de drager beter beschermd is tegen het coronavirus.

Donderdag 9 april kon de eerste levering van 5.000 exemplaren als gift overhandigd worden aan het Catharina Ziekenhuis. De Oerlemans Packaging Group investeert sinds 1992 in verduurzaming van het productaanbod. Het familiebedrijf produceert klant specifieke, flexibele plastic verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Nieuwe verpakkingsconcepten worden voortdurend ontwikkeld via extrusie, flexodruk en conversie op acht locaties in Nederland waaronder in Genderen en Giessen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl