De Pomp blijft voorlopig online ‘open’

Foto: De Pomp
14 april 2020, 11:24
Verlopen

ALMKERK - In verband met de regelgeving rondom de coronacrisis is jongerencentrum De Pomp in Almkerk tot nader order gesloten. Echter laten de medewerkers van De Pomp het hier niet bij zitten en hebben vorige maand direct besloten om door te gaan met een online programma via het Youtube kanaal van ‘De Pomp’.

Medewerker en presentator van de stream Bart Schutte geeft aan: “Wij zien dat jongeren behoefte hebben aan een gezellige zaterdagavondinvulling en daarom hebben we direct besloten deze livestream op te zetten. Al 5 weken op rij, elke zaterdagavond vanaf 20.00 uur, verzorgen we met een kleine groep medewerkers live vanuit De Pomp een nieuwe editie van de Pomp Stream Party.”

De Pomp Stream Party is geen klassieke TV-uitzending of vlog, maar zit vol interactie met de kijkers die live kunnen reageren en meedoen. Zo Skypen ze regelmatig met mensen thuis, zijn er diverse quizen waaraan kijkers via hun telefoon kunnen meedoen en dagen ze hen uit om thuis allerlei maffe opdrachten uit te voeren en een foto als bewijs naar de studio te sturen. Elke week houdt één van de vaste bezoekers een vlog bij van wat hij of zij thuis allemaal meemaakt nu de scholen gesloten zijn.

Afstand houden!

Dat afstand houden ook voor De Pomp belangrijk is, blijkt wel uit het feit dat het grootste deel van de medewerkers vanuit huis meewerkt, dit is best wel lastig omdat er veel gecommuniceerd moet worden tijdens de uitzending maar inmiddels gaat dit steeds beter laat het team weten. “De eerste week toen de regels nog minder strikt waren zaten er nog 4 medewerkers op een rij achter de bar quizvragen te beantwoorden die kijkers hadden ingestuurd. We weten inmiddels dat dit dus echt niet meer kan daarom bellen al deze mensen vanuit huis in via Skype en zet onze technische man ze netjes naast elkaar op het scherm”, aldus Bart Schutte.

Een ander mooi voorbeeld is afgelopen Stille Zaterdag: vooraf was aan de band ‘Brand New’ uit Wijk en Aalburg gevraagd een aantal nummers rondom Goede Vrijdag en Pasen te spelen in de uitzending. Ook dit werd niet live gedaan maar via filmpjes die zij speciaal voor hadden opgenomen.

Ook serieus

Een uitzending van de Pomp Stream Party zit niet alleen vol met leuke en gezellige items maar worden kijkers ook gevraagd om in actie te komen: een aantal weken geleden is er bijvoorbeeld geld ingezameld voor het goede doel ook hebben kijkers poster uitgeprint en opgehangen om de mensen in de zorg te bedanken!

“Met deze uitzendingen hopen we, op onze eigen manier, jongeren een hart onder de riem te steken in deze periode. We horen van veel jongeren terug dat ze echt uitkijken naar de zaterdagavond. Het is de bedoeling dat we deze uitzendingen de komende periode blijven verzorgen tot we weer open mogen”, laat Bart weten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl