Openbare verlichting voor verhoging veiligheidsgevoel

Foto: Pixabay
18 april 2020, 17:57
Verlopen

ALTENA - De fietspaden langs de Parallelweg tussen Giessen en Andel, de Woudrichemseweg en de Almkerkseweg, de Veldweg en de Jan Spieringweg en de Ruigenhoekweg krijgen openbare verlichting om het veiligheidsgevoel van fietsers, veelal scholieren, te verhogen.

Langs de Parallelweg tussen Giessen en Andel zijn de werkzaamheden al gestart, omdat het hier overduidelijk is dat met lichtmasten het onveiligheidsgevoel verminderd wordt, aldus het college van de gemeente Altena. In totaal worden zo’n 80 masten geplaatst, waarvan 40 masten met bewegingssensoren op het stuk langs de Almkerkseweg en Woudrichemseweg.

De verlichting gaat hier aan, zodra er een fietser in de buurt komt. Het gaat hier wel over een proef; als de sensoren niet goed werken worden ze alsnog omgebouwd naar standaard verlichting.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl