Rijkswaterstaat wil landbouwtunneltje veiliger maken

Foto: Archief
18 april 2020, 17:53
Verlopen

HANK - Rijkswaterstaat maakt het tunneltje van de Keizersveersebrug veiliger. Dat besluit was al genomen voordat vorige week vrijdag een motorrijder uit Steenbergen om het leven kwam.

Het ongeval met de 58-jarige motorrijder was al het derde eenzijdige dodelijke ongeluk in de landbouwtunnel binnen twee jaar. Het slachtoffer is vermoedelijk, net als de twee eerdere slachtoffers, tegen de tunnelwand geklapt. Het tunneltje, eigendom van Rijkswaterstaat, leidt vanaf de Maasdijk in Raamsdonksveer naar een middenbaan op de A27 tussen de twee brugdelen van de Keizersveersebrug. Vervolgens gaat het ondergronds richting de Kurenpolderweg bij Hank. Zo kunnen tractoren en brommobielen toch de Bergsche Maas oversteken.

Met de komst van de nieuwe brug zal de tunnel vervallen. Dat duurt echter nog enkele jaren, want de werkzaamheden voor de aanpassing van de A27 starten in 2022. Daarom wil Rijkswaterstaat de veiligheid in de tunnel verbeteren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl