18 nieuwe woningen op oude locatie Verschoorschool

Foto: Gemeente Altena
24 april 2020, 16:48
Verlopen

SLEEUWIJK - Op de oude locatie van de Burgemeester Verschoorschool in Sleeuwijk worden 18 koopwoningen gebouwd. Het gaat om zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kap woningen.

Wethouder Hans Tanis: “Ik ben zeer tevreden dat deze voormalige schoollocatie op deze manier ingevuld gaat worden. In Sleeuwijk is er grote behoefte aan dit type woningen. Het is een mooi plan met een mooi aantal energieneutrale huizen.” Bij de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Burgemeester Verschoorschool staan duurzaamheid, klimaatbestendigheid en natuur centraal. Dit uit zich onder andere in veel groen, energieneutrale huizen en parkeerplaatsen in halfverharding. Na een aanbestedingsprocedure is de opdracht gegund aan de Werkendamse Projectontwikkelings Maatschappij uit Werkendam.

De planning is dat het bestemmingsplan eind dit jaar in de raad kan worden vastgesteld en in januari 2021 gestart kan worden met de bouw. De verdere uitwerking van het bouwplan zoals bijvoorbeeld het verkoopproces wordt door de ontwikkelaar verder uitgewerkt. Door de coronacrisis en bijbehorende maatregelen zoeken de gemeente en de ontwikkelaar nog naar de mogelijkheid voor de inspraak- en informatieavond op het voorontwerp van het bestemmingsplan en het bouwontwerp.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl