Voorlopig geen predicaat ‘Werelderfgoed’

Foto: Archief Fort Altena
25 april 2020, 19:16
Verlopen

REGIO - Voorlopig krijgt de Nieuwe Hollandse Waterlinie nog niet het predicaat werelderfgoed. Het Werelderfgoedcomité van Unesco heeft door de coronacrisis het besluit daarover uitgesteld en er is geen nieuwe datum genoemd.

Tien jaar geleden belandde de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor het eerst op de shortlist van de Unesco als potentieel werelderfgoed. De militaire verdedigingslinie is uniek in de wereld. De linie is 85 kilometer lang, loopt van Muiden tot de Biesbosch en bestaat onder meer uit zes vestingen, waaronder Gorinchem en Woudrichem, 45 forten en de kastelen Loevestein en Muiderslot.

Verder liggen er honderden militaire bouwwerken, zoals kazematten, schuilplaatsen, en sluisjes, langs de linie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl