Dekselse dilemma’s bij Bibliotheek Cultuurpunt Altena

Foto: Archief De Werf
5 mei 2020, 09:45
Verlopen

ALTENA - Dit jaar vieren we op 5 mei dat we in Nederland al 75 jaar in vrijheid leven. Vrijheid is iets heel moois. Het zorgt ervoor dat we mogen gaan en staan waar we willen, dat we later mogen worden wat we zelf willen en dat we samen de baas van Nederland kiezen.

Vrijheid zorgt er voor dat je kunt kiezen. Maar kiezen kan soms ook best lastig zijn. Soms lijkt het wel of allebei de keuzes even leuk zijn, of juist even stom. Zo’n keuze heet een dilemma. Een dilemma is een heel moeilijke keuze tussen twee alternatieven. Beide keuzes zijn even leuk, of even stom. Je moet kiezen, maar er is altijd een minder leuke kant aan je keuze. Bij een dilemma wordt daarom vaak een beroep gedaan op je gevoel. 

We leven nu in een tijd vol met dilemma’s. Mogen de scholen weer open? Mag ik nog wel langs gaan bij opa en oma? Allemaal lastige dilemma’s. De week rond 4 en 5 mei is een goed moment om stil te staan bij de vrijheid die we hebben om keuzes te mogen maken. Mirjam en Bas van Bibliotheek Cultuurpunt Altena stonden ook voor wat lastige dilemma’s en hebben een paar filmpjes voor opgenomen. Goed om hier thuis het gesprek over aan te gaan. De filmpjes zijn te bekijken via www.bibliotheekaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl