Huiseigenaren Veense Put betalen geen toeristenbelasting in 2019

Foto: Archief Veense Put
7 mei 2020, 11:12
Verlopen

VEEN - Eigenaren van een huisje op camping De Veense Put in Veen die hun huisje soms verhuren, hoeven geen toeristenbelasting te betalen over 2019. Dit omdat Altena hen niet vooraf gewaarschuwd had dat ze die belasting moesten betalen.

Omdat ze deze daarom niet in rekening konden brengen bij toeristen, wordt het bedrag geschrapt. Hotels, bed and breakfasts en verhuurders op campings in de rest van de gemeente Altena moeten wel gewoon toeristenbelasting over 2019 betalen, omdat zij de brief wel hebben gekregen en het bedrag dus hebben kunnen doorberekenen aan personen die afgelopen jaar overnacht hebben.

Toeristenbelasting is voor de voormalige gemeente Aalburg relatief nieuw. Werkendam en Woudrichem betaalden al langer toeristenbelasting.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl