Werkendamse ondernemers boos op gemeente Altena

Foto: Archief
7 mei 2020, 11:07
Verlopen

WERKENDAM - Ondernemers in het centrum van Werkendam zijn boos op de gemeente Altena, die haar plannen voor woningbouw aan de Burcht doorzet. De zo’n 200 ondernemers zijn verenigd in de Biz Centrum Werkendam.

Afgelopen najaar vroeg de stichting de gemeente om haar plannen voor woningbouw te herzien. Op het al jarenlang braakliggende stuk grond zou in de ogen van de ondernemers een supermarkt moeten komen. Daarmee zou het centrum van Werkendam een stuk aantrekkelijker worden.

De ondernemersclub bood daarom aan zelf op zoek te gaan naar een andere supermarktketen, maar volgens voorzitter George van den Heuvel had dat geen zin. De gemeente heeft namelijk het beleid dat er niet meer dan drie supermarkten mogen zijn. Wethouder Hans Tanis is wel blij met de 53 nieuw te bouwen woningen. Het is de bedoeling dat begin volgend jaar wordt gestart met de bouw.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl