Doorontwikkeling sociaal domein niet haalbaar volgens VVD

Foto: Altena TV
12 mei 2020, 21:26
Verlopen

ALTENA - Waar het gaat over 'toppers of floppers' binnen het sociale domein vergaderde de gemeenteraad van de gemeente Altena wederom over de voortgang van de maatregelen na het reeds bekende begrotingstekort.

Na debat en in tweede termijn waren er nog vele vragen omtrent de ombuigingen in het sociale domein welke nog niet geheel duidelijk waren. Van Pim Bouman (VVD) waren er complimenten voor de vragen van andere partijen en ook schrik: “Is een bezuiniging van 7,5% wel haalbaar en zijn de reserves wel toereikend?”

De spaarrekening van de gemeente Altena lijkt leeg, Noordergraaf (SGP) is voor een reële inschatting van de situatie. Van der Tol (BSA) stelt voor om geld te lenen en ziet een teloorgang. Van der Meij (CU) zoekt naar mogelijkheden om besparingen te vinden waar ook dekking mogelijk is. “Ombuigingen moeten plaatsvinden en zijn noodzakelijk”, aldus van Ooijen (CDA). “Altena heeft kracht en kan dit per kern inzetten om de algemene voorzieningen verder vorm te geven op termijn.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl