CDA maakt zich zorgen over actieve wolf in Altena

Foto: Freeimages.com
16 mei 2020, 22:29
Verlopen

WIJK EN AALBURG / ALTENA - CDA Altena vindt het mogelijke verblijf van een of meerdere wolven in de gemeente Altena zeer verontrustend naar aanleiding van diverse mogelijke incidenten waarbij nog veel onduidelijk is. De wolf zou onder andere hebben toegeslagen in Wijk en Aalburg en Hedikhuizen.

Raadslid Arie-Pieter Verdoorn van het CDA laat desgevraagd weten dat er nog veel onduidelijk is of het inderdaad een wolf betreft, onder andere DNA onderzoek moet dit bevestigen of ontkennen. Volgens hem maken hobby- en gewone boeren met schapen, veulens, geiten en andere kleinde dieren zich grote zorgen. De meeste dieren verblijven weer buiten, zijn dus een makkelijke prooi en lopen nu grote risico’s om door een wolf gedood te worden.

In Hedikhuizen trof men een bloedbad aan. Meer dan 25 schapen zijn daar inmiddels in een weide dood gevonden. De afgelopen weken zijn er ook al diverse schapen dood aangetroffen in Aalst, de Betuwe en in de buurt van Beesd en Geldermalsen. Raadsleden Arie-Pieter Verdoorn en Rene Roovers hebben schriftelijke vragen aan de gemeente Altena gesteld over welke maatregelen lokaal genomen kunnen worden om dier en mens te beschermen. CDA Altena is van mening dat de wolf een roofdier is en niet in Nederland thuishoort. CDA Altena gaat contact opnemen met Tweede Kamerlid en landbouwwoordvoerder Jaco Geurts van het landelijke CDA om het wolvenbeleid te herzien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl