Mogelijk extra steun voor organisaties, ondernemers en verenigingen

Foto: Gemeente Altena
16 mei 2020, 18:29
Verlopen

ALTENA - Betaalde leges voor afgelaste activiteiten worden terugbetaald, subsidies zijn versneld uitbetaald en huren van sportaccommodaties zijn opgeschort. De komende weken zal duidelijk worden of er extra maatregelen komen voor ondernemers, organisaties en verenigingen die het moeilijk hebben.

Het college bekijkt de komende weken bijvoorbeeld of er vrijstellingen mogelijk zijn voor de gemeentelijke belastingen voor ondernemers. Op dit moment maken al tientallen ondernemers gebruik van uitstel of maatwerk. Vele honderden ondernemers, veelal ZZP’ers, hebben ook reeds steun ontvangen op andere vlakken van de gemeente Altena. Organisaties die hun culturele activiteiten hebben moeten afgelasten, krijgen de eventueel betaalde leges terug. Ook verenigingen hebben het zwaar, hiertoe worden subsidies versneld uitbetaald en zijn de huren voor de accommodaties opgeschort.

“De middellange termijn maatregelen zullen de komende weken door het college en de gemeenteraad worden besproken”, aldus wethouder Hans Tanis tijdens een interview in A-Magazine op Radio A-FM. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het laten vervallen van de huren van sportaccommodaties voor een bepaalde periode of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen voor ondernemers. Alle maatregelen rondom de coronacrisis leggen druk op de begroting van de gemeente Altena echter is deze sterk genoeg om de lasten te dragen. Vanuit de landelijke overheid zal ook nog compensatie volgen richting de gemeente Altena. “Redenen tot zorgen zijn er niet voor wat de begroting betreft. Er is voldoende vet op de botten”, aldus wethouder Tanis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl