Passanten weer welkom in Lingehaven

Foto: Gemeente Gorinchem
16 mei 2020, 06:12
Verlopen

GORINCHEM - Vanaf woensdag 20 mei zijn passanten weer welkom in de Lingehaven. Vanaf die dag is ook de Lingesluis weer beperkt open voor pleziervaart.

De sluis zal dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur geschut worden. Door de coronamaatregelen konden boten dit jaar nog niet eerder terecht in de haven. Passanten kunnen in deze overgangsfase nog geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Schepen moeten dus eigen voorzieningen aan boord hebben. Vuilwater moeten booteigenaren lozen via de vuilwaterpomp van de haven. Deze is beschikbaar in overleg met het havenkantoor.

Daarnaast roept de Lingehaven op om samen de anderhalvemeter regel na te leven. De introductie van het digitale betalingssysteem AanUit.net draagt hier onder meer aan bij. Zo kunnen passanten de overnachting en voorzieningen als water en elektra betalen vanaf de boot en is melden op het havenkantoor niet meer nodig. De maatregelen en bedieningstijden van de Lingesluis gelden tot 1 juli. Of deze worden aangepast na deze tijd is afhankelijk van de landelijke maatregelen. Informatie over de Lingehaven is te vinden op www.lingehavengorinchem.nl

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl