Riveer vaart vanaf 1 juni volgens normale dienstregeling

Foto: Archief
16 mei 2020, 05:58
Verlopen

REGIO - Riveer bereidt zich voor om op 1 juni de normale dienstregeling te hervatten. Met de versoepeling van de coronamaatregelen worden reizigers ook verplicht om een mondkapje aan boord te dragen.

Het advies niet te reizen als dit niet noodzakelijk is blijft gelden, maar met name scholieren zullen weer gebruik maken van de veerdienst. Zoals alle bedrijven op het gebied van personenvervoer heeft ook Riveer te maken met aanpassingen waar alle passagiers rekening mee moeten houden. Zo moeten de veren de capaciteit per overtocht verminderen. Het advies van de rijksoverheid is om zoveel mogelijk thuis te werken en de spits te vermijden. Om te voorkomen dat er in de spits te weinig plaatsen zijn, wordt een beroep op scholen gedaan om de lestijden te spreiden. Zodat er verspreid over de dag voldoende plaats is voor passagiers. Het risico om mensen te moeten laten staan is anders groot.

Daarnaast geldt vanaf 1 juni dat het gebruik van een niet-medisch mondkapje aan boord van de veerdienst verplicht is. Geen mondkapje betekent geen toegang tot de veerpont. Ook andere maatregelen moeten bijdragen aan een veilige omgeving voor reizigers en medewerkers. Zo wordt er al meer schoongemaakt, is contant betalen niet toegestaan, zijn de diverse veren voorzien van houd-afstand stickers, spatschermen en draagt het personeel veiligheidshesjes. Alle maatregelen zijn te vinden op de website (riveer.nl), in de app en worden aangegeven aan boord.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl