Eerste zwaaistenen aangebracht in Sleeuwijk

Foto: Altena TV
18 mei 2020, 12:33
Verlopen

SLEEUWIJK - Op zaterdag 16 mei zijn de eerste zwaaistenen geschilderd door de werkgroep 'Zwaaistenen Altena' en wethouder Paula Jorritsma rondom het Merwedehuis en de Bijtelshof in Sleeuwijk.

Nog voor de uitbraak van het coronavirus ontstond het initiatief in Altena om iets met zogenaamde zwaaistenen te gaan doen. Dit mooie initiatief, ‘zwaaien voor een glimlach’, heeft als doel dat mensen vaker naar elkaar omzien. Zeker in deze periode van sociale afstand is het een mooi middel om met elkaar, op afstand, in contact te komen.

Een zwaaisteen is een schildering op straat met een vrolijke zwaaihand die voorbijgangers uitnodigt om naar elkaar te zwaaien. Heeft u ook interesse in een zwaaisteen of kent u iemand die hier heel vrolijk van gaat worden? Stuur dan een mail naar zwaaisteenaltena@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl