Versoepelingen van coronamaatregelen kan doorgang vinden

Foto: Redactie
19 mei 2020, 19:39
Verlopen

REGIO - Basisscholen en kinderopvang kunnen per 8 juni weer volledig open, de horeca krijgt iets meer ruimte door 30 mensen binnen te ontvangen exclusief het personeel. Het voortgezet onderwijs kan op 2 juni weer van start.

Per 1 juni zijn samenkomsten tot 30 personen in alle publieke gebouwen weer mogelijk, exclusief personeel. Dat gaat dus om elk restaurant, café, museum, kerk of bioscoop. Een aantal bedrijven en instellingen blijven nog dicht tot 1 september waaronder sport- en verenigingskantines, sportscholen en sporthallen. Middelbare scholen, die ook vanaf 1 juni weer opengaan, moeten fysiek onderwijs gaan geven. Leerlingen komen lopend of met de fiets naar school, bij voorkeur niet met het openbaar vervoer. Op 15 juni gaan het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs (hbo en universiteiten) weer beperkt starten met toetsing, tentamens, praktijklessen en begeleiding van kwetsbare studenten op de instelling.

Het openbaar vervoer gaat per 1 juni weer rijden volgens de normale dienstregeling op ongeveer 40 procent van de capaciteit. Het dragen van een mondkapje is dan vanaf 13 jaar verplicht. Jongeren worden opgeroepen om mee te denken over het vervolg van de maatregelen. Op één locatie per GGD-regio wordt bezoek aan verpleeghuizen onder strenge voorwaarden toegelaten. Vanaf 25 mei zal dit worden uitgebreid naar meer locaties. Het perspectief is dat vanaf 15 juni de bezoekregeling landelijk wordt aangepast.

Voor iedereen blijft gelden: Was vaak uw handen, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand van anderen, werk zoveel mogelijk thuis, blijf thuis bij verkoudheidsklachten en vermijd drukte.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl