Waterschap onderneemt actie en komt met beverprotocol

Foto: Archief
20 mei 2020, 19:38
Verlopen

REGIO - Waterschap Rivierenland onderneemt actie om de overlast en de gevaren van bevers terug te dringen. Het Waterschap heeft hiervoor een zogenaamd beverprotocol opgesteld.

De bever doet het goed in het rivierengebied, maar holen in dijken en dammen in sloten kunnen leiden tot schade en risico’s. In 1988 werd de bever opnieuw uitgezet in de Biesbosch. Inmiddels wordt het aantal bevers geschat op ruim 3000.

Het protocol beschrijft de werkwijze en de maatregelen; die beginnen klein en lopen op in impact. Hoewel het doden van bevers in het protocol niet wordt uitgesloten, is vastgelegd dat eerst alle alternatieve en minder ingrijpende maatregelen geprobeerd moeten worden. Voor de gemeente Altena wordt het beverprotocol nog herzien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl