Biesbosch gedeeltelijk afgesloten tijdens Pinksterweekend

Foto: Redactie
29 mei 2020, 11:54
Verlopen

WERKENDAM - Vanwege de grote drukte tijdens het Hemelvaartsweekeinde in de Biesbosch, heeft Staatsbosbeheer besloten om tijdens het Pinksterweekend in het centrale deel van de Biesbosch een aantal kreken af te sluiten.

Dit is het gevolg van de enorme drukte op Hemelvaartsdag, nog nooit was het zo druk in de Biesbosch. Pinksteren is al jaren het druktste weekend van het jaar, dat zou nu helemaal het geval zijn. De maatregel geldt voor de volgende kreken: Slootje van Sint-Jan, Keesjes Killeke en het Buitenkooigat. Ze worden afgesloten met een ballenlijn en er zijn toezichthouders aanwezig. Kanovaarders blijven wel welkom.

Volgens Staatsbosbeheer heeft de drukte vooral een negatief effect op de ecologie van het gebied, het is broedseizoen en daarmee is het gebied op het moment extra kwetsbaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl