Binnenstad Gorinchem klaar voor de volgende stap

Foto: Gemeente Gorinchem
30 mei 2020, 10:32
Verlopen

GORINCHEM - Vanaf 1 juni mogen de terrassen, musea en theaters weer (beperkt) open. De ruimte in de binnenstad van Gorinchem wordt weer met meer bezoekers gebruikt.

Met de campagne Fijn je weer te zien! worden bezoekers attent gemaakt op onder meer de looprichting in de winkelstraten. Borden en pijlen herinneren je eraan om rechts te lopen en voldoende afstand te houden. Ook zijn er extra parkeerplekken gemaakt voor fietsen: op de Smakheul, bij theater De Vijf Zinnen en naast de Grote Toren. Voor de terrassen is extra ruimte gemaakt op de Groenmarkt, Grote Markt en in winkelstraten, zoals bijvoorbeeld de Kelenstraat. Horecaondernemers hebben hiervoor gezamenlijk een plan gemaakt dat is beoordeeld op onder meer veiligheid. 

De richtlijn, vermijd drukte, blijft uiteraard gelden. Dus stel het bezoek aan de stad even uit als het ook mogelijk is op doordeweekse dagen. En als iedereen elkaar de ruimte geeft, zorgen we er samen voor dat we weer veilig kunnen winkelen of genieten op het terras.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl