Wolf afkomstig uit Duitsland

Foto: Redactie
3 juni 2020, 14:23
Verlopen

REGIO - De wolf die de afgelopen weken tientallen schapen heeft aangevallen, is afkomstig uit een een roedel in Duitsland. Dit is vast komen te staan na analyse van DNA monsters.

Op verzoek van de provincie Noord-Brabant zijn de monsters met spoed onderzocht vanwege de grote onrust die de wolf veroorzaakt onder veehouders. Er is ook onderzoek gedaan met een warmte-drone nabij de eendenkooi in Heusden waar de wolf zich waarschijnlijk verschuild.

Er is geen wolvennest aangetroffen zoals enkele veehouders wel het vermoeden hebben. Het is ook niet waarschijnlijk dat er meerdere wolven in het gebied zouden zijn. Omdat er in het gebied voldoende voedsel is zal de wolf ook niet snel vertrekken. Volgens deskundigen vertrekt de wolf wel als het vee achter wolfwerende hekken is geplaatst. Als de wolf deze maand niet vertrekt na het beschermen van al het vee zal gekeken worden hoe het dier te verjagen is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl