Oefening Land- en Luchtmacht met Apaches boven Altena ten einde

Foto: DHC Luchtmacht
5 juni 2020, 15:45
Verlopen

ALTENA - Na vrijdag 5 juni kwam er weer een einde aan het geluid van de Apaches van de Luchtmacht boven Altena. De oefening Purple Windmill zit er op.

De afgelopen week werd er flink geoefend door de Koninklijke Luchtmacht en Landmacht in en om Altena. Dat zorgde voor de nodige vliegbewegingen vaak laag over de polders en dorpen. De oefeningen die de luchtmacht 2 á 4 keer per jaar doet samen met de landmacht zijn van de Joint Terminal Attack Controllers (JTAC). Dit team coördineert vanaf de grond de luchtaanvallen van gevechtsvliegtuigen.

Het Defensie Helikopter Commando voert de opdrachten in de lucht uit. “De mensen van de Landmacht wijzen de doelen aan voor de Apache helicopters, ze wijzen aan waar de bommen moeten komen”, vertelt een woordvoerder van defensie. De vliegbewegingen zijn boven Altena omdat het deel uitmaakt van het laagvlieggebied Maas-Waal.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl