Wethouder Tanis: ‘We gaan zo snel mogelijk bouwen’

Foto: Gemeente Altena
6 juni 2020, 18:45
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena heeft op verzoek van de gemeenteraad een actieplan wonen opgesteld naast de woonvisie die al bestond. Sneller bouwen waar de nood het hoogst is zo luidt het plan. De behoefte tot 2029 bestaat uit zo'n 1.000 nieuwbouwwoningen.

In de 7 kernen waar de behoefte het grootste is zal middels het inzetten van meer capaciteit in het ambtelijk apparaat mogelijk eind volgend jaar worden gestart met de bouw. Dit betreft ruim 750 woningen in diverse sectoren waar het actieplan in voorziet om een inhaalslag te maken. In totaal lopen er reeds 80 projecten waarvan er een 10-tal met de hoogste prioriteit gaan worden behandeld om in de behoefte te voorzien, dit in samenwerking met alle betrokken partijen.

De gemeente Altena gaat extra personeel inhuren om de ontstane achterstand tijdens de fusie in te lopen en het versneld behandelen van de lopende procedures mogelijk te maken. De kosten hiervoor zijn gering omdat deze ook worden gedeeld met de projectontwikkelaars en worden eerst voorgelegd aan de gemeenteraad. Door het prioriteren van de aanvragen kan het wel zijn dat particuliere aanvragen juist langer duren dan gebruikelijk. Ook deze aanvragers mogen blijven rekenen op de dienstverlening van de gemeente Altena maar vertraging lijkt onvermijdelijk.

In het actieplan voor versnelde bouw zijn de kernen Almkerk, Genderen, Hank, Veen, Werkendam, Wijk en Aalburg en Woudrichem voorzien. Voor een volledig overzicht van de geplande bouwlocaties en behoefte kijkt u hier.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl