Gemeente gunt textielinzameling aan Kringloopcentrum

Foto: Gemeente Altena
9 juni 2020, 18:19
Verlopen

ALTENA - Kringloopcentrum Altena verzorgt vanaf de zomer de textielinzameling voor de gemeente. Het contract met de huidige textielinzamelaar van de gemeente loopt af. In het Kringloopcentrum heeft de gemeente een lokale partner gevonden met meerwaarde.

Wethouder Roland van Vugt: “Door de textielinzameling onder te brengen bij het Kringloopcentrum dragen we bij aan meerdere doelen. Hergebruik van kleding door lokale verkoop is duurzaam. We bieden onze inwoners de kans gedragen goede kleding in de buurt aan te schaffen. Ook kan het Kringloopcentrum op deze manier werk- en dagbesteding bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Directeur Sjoerd Althuizius: van Kringloopcentrum Altena: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Het stelt ons in staat betere kwaliteit kleding binnen te krijgen en aan te kunnen bieden in onze winkels. Ook kunnen we hierdoor meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen.”

In de loop van de zomer worden de huidige textielcontainers in de gemeente vervangen door (blauwe) containers van het Kringloopcentrum. De containers komen op andere plekken dan de huidige. Door de textielcontainers op meer ‘beschutte’ plaatsen, zoals bij scholen, sportvelden en winkels te plaatsen, hoopt men vervuiling tegen te gaan. Sjoerd Althuizius: “We zien namelijk regelmatige ander afval dan textiel in de containers. Dit zorgt voor extra kosten omdat dit afval op een andere manier afgevoerd moet worden. Ook raakt de aangeboden kleding vervuild en is dan niet meer geschikt voor hergebruik of recycling.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl