Verbazing bij VVD Altena over ‘Rent a Cop’

Foto: Archief
12 juni 2020, 19:25
Verlopen

ALTENA - Burgerleden Sanne Muijs en Rik van der Pluijm hebben samen met gemeenteraadslid Robert van Dijk namens de VVD-fractie aan het college van de gemeente Altena hun verbazing geuit over de 'Rent a Cop' actie van de gemeente Altena.

De gemeente Altena organiseert op 23 juni een speciale actie waarbij je een wijkagent of BOA kunt ‘inhuren’ om te komen kijken naar een probleem in je wijk. De gelukkige bewoner mag zijn of haar probleem misschien zelfs opgelost zien. Op de VVD Altena maakt deze actie een bijzonder ongelukkige indruk, die het idee wekt dat de wijkagenten en BOA alléén op deze actiedag klaar staan om de problemen van de inwoners op te lossen. Ook sommige reacties op deze berichtgeving op social media getuigen van onbegrip.

VVD Altena is van mening dat wijkagenten en BOA’s niet alleen door ‘Rent a cop’-acties in actie moeten komen, maar iedere dag klaar moeten staan voor onze inwoners. Hieromtrent heeft raadslid Robert van Dijk schriftelijke vragen gesteld aan het college.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl