Nieuwe straatnamen in Altena

Foto: Redactie
19 juni 2020, 17:35
Verlopen

ALTENA - De nieuwe straatnamen in Altena worden voortaan voorgedragen door de commissie naamgeving openbare ruimte. Deze commissie bestaat uit drie personen. Een lid neemt deel namens de Cultuurraad, een namens Erfgoed Altena en iemand vanuit de gemeente.

Op het huidige perceel Broeksestraat 30 in Babyloniënbroek worden meerdere woningen gebouwd. De nieuwe straat krijgt de naam ‘Boerenerf’. Deze naam is voorgesteld door een inwoner en verwijst naar het agrarische karakter van het dorp. De locatie heeft de kenmerken van een erf omdat het aan 1 zijde ontsloten is. Het perceel aan de Nieuwe Steeg en Molensteeg in Eethen dat binnenkort ingericht wordt als wandelbos, en het aangrenzende sportcomplex, krijgen de naam ‘De Lankert’. Deze naam is eveneens voorgesteld door een inwoner en zegt iets over de geschiedenis van het gebied.

Op het perceel van de voormalige Aardappelhandel Schouten aan de Polstraat – Oude Kerkstraat in Wijk en Aalburg worden woningen gebouwd. De nieuwe straat krijgt de naam ‘Schuttersgriend’. Ook hier een verwijzing naar de geschiedenis en voorgesteld door een inwoner.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl