Woningbouw Genderen-Noord van de baan

Foto: Archief
19 juni 2020, 18:13
Verlopen

GENDEREN - Afgelopen dinsdag liet wethouder Hans Tanis tijdens de raadsvergadering weten dat woningbouw in het gebied Genderen-Noord niet mogelijk zou zijn.

Als er woningen in het noordelijke deel van het dorp zouden worden gebouwd, worden geluidschermen een vereiste vanwege verkeersgeluid afkomstig vanaf de N283. Landschappelijk gezien is dat geen optie volgens de wethouder. De focus is daarom verlegd naar nieuwbouw in Genderen-Zuid.

De bouwplannen in Genderen zijn bij raadsleden en omwonenden al langere tijd omstreden. De gemeente Altena werkt nu aan een nadere onderbouwing van het bestemmingsplan, omdat Aalburg eerder niet duidelijk is geweest over het aantal te bouwen woningen. Daarin wordt aldus Tanis ook de reactie van de omwonenden meegenomen. De wethouder zegde ook toe de gemeenteraadsleden en de bezwaarmakers op de hoogte te stellen van de stand van zaken voor Genderen-Noord.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl