Altena versterkt zwemvaardigheid vanaf 2021

Foto: Redactie
25 juni 2020, 16:34
Verlopen

ALTENA - Een nog hogere zwemvaardigheid voor inwoners van Altena. Daar zet de gemeente vanaf 2021 op in. De gemeenteraad vroeg het college vorig jaar de zwemveiligheid in de gemeente te onderzoeken en te versterken.

Vergeleken met het landelijk gemiddelde doet Altena het goed als het gaat om het aantal kinderen dat hun zwemdiploma haalt. Toch kan het nog beter. Het nieuwe beleid is erop gericht zoveel mogelijk kinderen hun zwemdiploma te laten halen. Ook kinderen met een beperking willen we nadrukkelijk helpen levensreddende vaardigheden in het water te leren. Daarnaast willen we de zwemvaardigheid van statushouders en arbeidsmigranten verhogen.

Om deze doelen te halen rolt de gemeente vanaf 2021 verschillende activiteiten uit. Zo gaan ze schoolzwemmen aanbieden aan alle scholen in Altena. C-diploma’s gaat men gedeeltelijk vergoeden. Altena vergroot de bekendheid van zwemlessen voor kinderen met een beperking, en bevorderen zwemactiviteiten voor volwassenen met een beperking. Er komen speciale zwemlessen voor statushouders.

Wethouder Peter van der Ven: “Altena is omgeven door water, dus een goed zwembeleid is belangrijk. De drie oude gemeenten hadden verschillend beleid rond zwemmen. Ik ben blij dat we daar nu eenheid in hebben gebracht, en in de hele gemeente een zo hoog mogelijke zwemveiligheid kunnen realiseren. Voor iedereen, ongeacht beperking of culturele achtergrond.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl