Is het nu Burgerstem, Burgerinitiatief of fractie PvdT?

Foto: Redactie
8 juli 2020, 18:23
Verlopen

ALTENA - Na de breuk tussen tussen Pauline van den Tol en de beweging Burgerstem eind 2018 lijkt er een einde te zijn gekomen aan een lange strijd.

De naam ‘Burgerstem Altena’ is terug bij de initiatiefnemers en Pauline van den Tol gaat door als eenmansfractie gesteund door 2 burgerraadsleden. Verkiesbaar voor de verkiezingen in 2022 is ze niet meer waarbij het burgerinitiatief Burgerstem ook niet kan uitsluiten dat wel te zijn. Deze laatste doen ook een oproep aan de gemeenteraad: ‘We gaan graag met jullie in gesprek om te kijken wat de resultaten zijn geweest en waar we kunnen ondersteunen’.

Jeffrey Himpers laat namens het Burgerinitiatief weten de afgelopen 1,5 jaar het politiek bestel gevolgd te hebben en nog steeds te staan achter het gedachten goed van Burgerinititief Altena op een breed vlak. Wat hen betreft zijn er opnieuw kansen voor een burgerraad parallel aan de gemeenteraad. Van den Tol geeft aan te blijven strijden voor de ouderenzorg en de WMO in het algemeen als belangrijkste uitgangspunten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl