Stamboekkeuring paarden in corona tijd

Foto: Johan Rochat
8 juli 2020, 16:53
Verlopen

ALTENA - Elk jaar worden door het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek in Nederland op diversen locaties de stamboekkeuringen gehouden.

De keuringen vonden dit jaar centraal plaats in Oirschot. Aan deze keuring werd ook door meerdere fokkers/eigenaren uit Altena deelgenomen met wisselende successen. Onder andere Thijs Schaap uit Oudendijk, Hennie Vervoorn-Knaap uit Giessen en Anriëtte van Herwijnen-Pruijssen uit Uitwijk vielen in de prijzen.

Op diverse onderdelen werden de paarden gekeurd en wisten ook de familie van Eeten uit Andel en Sjaak van Noorloos uit Woudrichem mooie resultaten te boeken. De dressuurpaarden worden op bewegingen gekeurd, de springpaarden worden op exterieur en hun springprestatie over de hindernissen gekeurd. De resultaten voor de paarden uit Altena voldeden aan de kwaliteitscriteria voor het predicaat ‘ster’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl